dimarts, 12 d’abril del 2011

Xarxes socials, drets i deures

Escrit per: Marc Álvarez
«Internet és el 99% bo».
Aquest missatge és el que han volgut deixar clar avui, dia 12 d' abril, els senyors Hortensio García i Antonio López del "Grupo de Delitos Telemáticos" de la Guàrdia Civil que han vingut a Bell-lloc per donar-nos una xerrada sobre els drets i deures de les xarxes socials.

Inicialment ens han presentat internet i ens han deixat clar que tot i que sembli que Internet és anònim se'ns pot reconèixer fàcilment mitjançant la direcció IP única de cada ordinador.

Seguidament ens han donat una sèrie de consells bàsics per tal d' evitar que siguem víctimes de delictes informàtics com ara la pesca electrònica (o phishing, en anglès), que consisteix en robar les dades bancàries, i sobretot per evitar ser víctimes dels pedòfils que amb l'ajuda d'Internet estan aconseguint moltes noves víctimes ja que la gent vigila molt menys les dades que es donen a la xarxa. Un altre delicte que és molt abundant en la xarxa és a del ciberassetjament escolar (en anglès, ciberbullying) que consisteix en el assetjament, aplicat a Internet.

Finalment han iniciat una sèrie de torns de preguntes en les que han respost els dubtes dels alumnes normalment dirigits cap a la seguretat informàtica.

Us deixem una notícia de l'Agència Efe, sobre l'assetjament a la xarxa:

Al nostre perfil de Flickr podeu trobar un àlbum amb un recull de les fotografies d'aquesta conferència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
  • Visites