dimarts, 12 d’abril del 2011

Colòmbia i el negoci de la cocaïna

Escrit per: David Parreño Mont

Alex James, presentador del documental
Diners; l’afany de diners. Petroli, cocaïna, minerals. Tots els conflictes actuals estan incentivats per aquest negoci. Violacions dels Drets Humans i vides destrossades pels “calers”; els “calers” d’uns quants.  Dels traficants, però també dels estats i les multinacionals. Molts estats, que posen per davant els interessos econòmics que cap altra cosa.

Però aquest no és el cas que hem tractat avui, “Diaris de la Cocaïna”, on el govern està posant mitjans per combatre aquest negoci il·legal. El President colombià, Álvaro Uribe, va engegar una política contra els càrtels de la droga i els llocs de plantació, on hi treballa gent amb condicions infrahumanes en casetes de troncs de fusta on hi fan la pasta inicial.

Els europeus, principals consumidors, no saben que per cada quilo de cocaïna a Colòmbia hi mor gent . El producte que s’exporta a l’estranger és venut a un preu exponencial. Aplaudim, doncs, les accions del govern colombià per intentar deixar K.O. el negoci de la cocaïna, gran font de capital per les FARC. Però denunciem que altres governs del món no s’impliquin prou en aquesta missió.

«Farc controlan el 55% de la producción de coca en Colombia», notícia de Caracol Radio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
  • Visites