dilluns, 11 d’abril del 2011

Conferència sobre el Dret a la vida

Escrit per: Marc Álvarez
Existeix el dret a avortar? Un embrió-fetus, de què parlem? Un fetus té drets? Aquestes són algunes de les preguntes que hem tractat aquesta tarda amb el professor de la UIC Dr. Josep Argemí.

La xerrada ha començat amb una breu explicació del procés fecundatiu. El Dr. Argemí s'ha mostrat molt participatiu i ha interactuat amb el públic. S'ha estat dret durant gran part de la xerrada, tret característic d'un professor universitari.

Ens ha mostrat ecografies i fotografies de fetus professionals. L'avortament té tota mena d'efectes secundaris tant físics com ara càncer o malformacions però també pot tenir efectes psicològics. El Dr. Argemí es queixa dels mitjans de comunicació perquè diu que en comptes de parlar dels efectes secundaris que produeix l'avortament es parla de la gran facilitat que hi ha en aquest país per avortar.

Per tal d'analitzar l' avortament ha agafat tres punts de vista: la visió bioètica, la liberal i la humanista. Ha analitzat els seus pros i els contres, però sobretot, ha volgut recalcar que sigui quin sigui el teu punt de vista, s'ha de ser coherent amb les teves idees.

Ens ha dit, que la nova llei fa que sigui més fàcil avortar i que això ens pot conduir cap a una societat on el fet de matar no sigui penat; avisa que es podrien obrir altres àmbits on es permeti matar a gent considerada inferior en algun aspecte com ara amb problemes físics o psíquics. Tot això, ha dit, ens portaria a una societat semblant a la de la Alemanya nazi. Ha acabat dient que l'avortament pot obrir una nova escletxa cap a la decadència de la societat actual.

Finalment hi ha hagut un torn de preguntes que han anat dirigides sobretot en els efectes que pot produir la nova llei, com ara l'efecte que pot tenir la possibilitat d' aconseguir una píndola de l'endemà sense recepta i també sobre les noves tècniques mèdiques de fecundació artificial.

Al nostre perfil de Flickr podeu trobar un àlbum amb un recull de les fotografies d'aquesta conferència. A la barra de navegació hem deixat un enllaç al web del manifest "Derecho a vivir" i, aquí, el vídeo de la campanya:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
  • Visites